Pandemi hayatımızda bir çok alışkanlığımızı değiştirdi. Yetişkinler gelişmiş beyin, korteksi kullanarak, sebep-sonuç ilişkilerini çok hızlı bir şekilde oturtuyorlar. Bu durum çocuklarımız için geçerli değil maalesef.

Çocukların her ortama çok hızlı bir şekilde uyum sağladığı düşünülür. Oysa bu bir uyum değil, çaresizliktir. Mevcut şartları değiştirme olanakları olmadığı için bazen içlerine kapanırlar, bazen de tepki verirler.

Sihirli Bahçe Montessori Okulu olarak Online Eğitim kararı almamızın temel sebebi tam da bu. Bizler onlara alışkın oldukları ortamı sunarak “kaybettim” hissinden kurtulmalarını amaçlıyoruz. Rutinlerine olan bağlılıklarını hatırlatıyoruz.

Online Eğitimlerin çocuklarımızı rahatlatırken, eğitici ve öğretici olması için tüm öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Tabii sizlerede…

Bu noktada ailelerin uygulayacakları; çocuklarının akşam yatma ve sabah uyanma zamanlarının okul zamanındaki gibi olması, ders öncesi kahvaltılarını yaptırmaları, sonrasında uzaktan eğitim için düzenlenmiş mümkünse sakin, uyaranın az olduğu bir ortam organize etmeleri ve başlangıçta çocuklarının yanında süreci izlemeleri olarak sıralanabilir. Ders süreleri, okul zamanı süresinden daha kısa olacağı için çocuklarını takip etmeleri de daha kolay olacaktır.

Çocukların evde ders dışı zamanlarının da planlanması, belli bir programı takip etmeleri, değişen bu duruma alışmaları açısından önemlidir. Anne babadan birisinin evde olduğu bu günlerde günü birlikte planlamak eğlenceli olacaktır. Beraber film izlemek, kitap okumak, spor yapmak, yeni bir yemek tarifi denemek, dolap düzenlemek, temizlik yapmak, evcil hayvan varsa bakımına yardımcı olmak, çiçek dikmek gibi aktiviteler eğlenceli olduğu kadar çocuklara sorumluluk veren ve karar verme becerilerini destekleyen aktivitelerdir.

Bu dönemin çocuklarımız için daha rahat, eğlenceli ve tabii ki eğitici sürdürülebilmesi için bizlerin, öğretmenlerimizin ve sizlerin iş birliği içerisinde olması gerekmektedir.

Sihirli Bahçe Montessori Okulu bu süreçte göstermiş olduğunuz dayanışma ve katılım için teşekkürlerini sunar.