Eylül ayında başlar toplantılar. Yıl boyunca kutlanması gereken önemli tarihler ve kutlama kapsamında işlenecek temalar belirlenir.

Tüm gösteriler ve sunumlar bizler için bir amaç değil araçtır. Birçok akademik çalışmaya ve çalıştaya konu olan sunum ve gösterilere yaklaşımı ile ayrışır ve öne çıkar Sihirli Bahçe.

Sunumlar çocuklarımız için baş edilmesi gereken bir mücadele değil eğlenceli bir uğraş olur okulumuzda.

Tematik eğitimimizin içerisinde sadece araç olarak kullanılan sunumların eğitime olan katkısının yanında topluluk önünde konuşabilme, kendini ifade edebilme, komutları yerine getirebilme, kaygıyla baş edebilme, birlikte hareket edebilme gibi kazanımları olduğu da unutulmamalıdır.

Hem öğretmenlerimizin hem de çocuklarımızın kaygılanmaması için gerekli tüm önlemler alınır. Sihirli Bahçe Montessori Okulunda çocuklarımız sunumlarını velilere değil arkadaşlarına yapar. Ancak kendilerinin istemesi ve okul yönetiminin uygun görmesi haline velilerimize tekrar sunumu yapılır. Velilerimizin izleyemediği sunumlar ise kayıt altına alınır ve Sunum CD’si olarak verilir.

Gösteri hazırlıkları okul ortamında yapılırken, velilerimizin sunum çalışmalarında yapacakları işbirliği sınıf öğretmenlerimiz tarafından koordine edilir.

Sunum çalışmalarının çocuklarımızda bir kaygı yaratmasına asla izin verilmez. Oyun terapisi prensiplerine uygun olarak gerçekleştirilen provalar çocuklar tarafından heyecanla beklenir.

Sadece onlar tarafından değil, tüm öğretmenleri ve bizler için de bir heyecan sebebidir. Bizler, öğretmenlerimiz ve çocuklarımız gösteri ve sunumları farklı yaklaşımlarımız ile eğlenceli ve faydalı bir uğraş olarak deneyimleriz. Sizlerin de bu deneyimi tatmanız dileğiyle…