Varlık Gerekçesi

Sihirli Bahçe Montessori Okulu 2003 yılında Türkiye’de Maria Montessori’nin adını taşıyan ilk 2-6 yaş okulu olarak kuruldu. Kurulduğu ilk günden beri tam bir Montessori okulu olmayı amaçladı. Montessori Felsefesi’ne göre çocuğa saygı duymayı ve onu, kendi gelişimini yönetebilecek bir birey olarak görmeyi okulumuzun temel ilkeleri saydık.

Biz, anne ve babayı çocuk eğitiminin vazgeçilmez bir parçası olarak görür ve eğitimlerle anne ve babayı Montessori Felsefesi doğrultusunda işbirliğine yönlendiririz.

Biz, Montessori Felsefesi’ne gönül vermiş ve bu yöntemi başarıyla uygulayan öğretmenler yetiştirir; okulumuz çatısı altında güçlü bir ekip ve Türkiye’ye nokta nokta dağılan öğretmenlerle kuvvetli bir Montessori ruhu oluştururuz.

Biz, çocukların sahip olabilecekleri en ileri becerileri ortaya çıkarır ve bu becerilerin yeşermesini, köklenmesini sağlarız.

Biz, Montessori Çocukları yetiştirir ve mutlu, başarılı, insani değerlere saygılı, bilgi aşkıyla yanan ve düşünen insanların oluşturduğu bir toplumun temel taşlarını oluştururuz.

Bu yolda eğitim ateşinin bir parçası olmanın gururunu taşıyoruz.