Sihirli Bahçe Montessori Okulu

Tarihçe

Nesrin Demiray ve kızı Arzu Aydoğan’ın 2002 yılında beklenmeyen bir kararla bir arada çalışmaya başlamaları Sihirli Bahçe Montessori Okulu’nun ilk olarak onların zihinlerinde kurulması demekti. Fikirlerini ilk andan beri tüm ciddiyetleri ve samimiyetleriyle hayata geçirdiler.

İlk önce Arzu Aydoğan, Montessori Yöntemi ve mevcut diğer yöntemler hakkında ayrıntılı bir araştırma yaptı. Bu araştırmalar sonucunda görüldü ki Montessori Yöntemi okul öncesi eğitimde en başarılı, en düzenli ve 2 – 6 yaş çocukları için eşsiz bir yöntemdi.

Yöntemin en önemli özelliklerinden biri kendine has bir mekâna ihtiyaç duymasıdır. Bu mekanın tüm boyutları çocuk ölçülerine uygun olmalıdır. Bu nedenle herhangi bir binayı Montessori Yöntemi’ne uygun hale getirmeye çalışmaktansa biz Sihirli Bahçe Montessori Okulu’nu bir Montessori Okulu olarak inşa etme zevkini yaşadık. Okulun tüm dış ve iç tasarımında görev alan başarılı mimarlar Mürşit Günday ve Şerife Meriç’tir. Binanın tasarımı okulun yönetici ekibi ve mimarların ortak çalışması sonucunda ortaya  çıkmıştır. Tasarım süreci herkes için zorlu geçmiş olmasına rağmen bina farklılığını tüm ziyaretçilere ilk görüşte hissettirir ve zamanla binadaki çocuklar mekanın uyumlu etkisi altında sıra dışı bir estetik algı geliştirirler.

Sihirli Bahçe Montessori Okulu, 1.Eylül.2003 tarihinde kapılarını önce ekibine açtı. Öğretmenler hizmet içi eğitimlerle Montessori Yöntemi’ni öğrenmeye başlarken, diğer görevliler çalışacakları mekanlar ve yapacakları işler hakkında bilgilendirildiler. Fakat, her şeyden önemlisi bugün sahip olduğumuz takımın uyumu ve ortak eğitim anlayışını kurmak için gerekli olan temelleri o günlerde attık.

Yaklaşık dört hafta sonra, 29.Eylül.2003’te çok güzel bir pazartesi günü ilk öğrencilerimizi okula kabul ettik. İlk günümüzde dört kız öğrencimiz öğretmenleri gibi heyecanla hayatlarının önemli bir devresine adım attılar. O günkü öğrencilerimizin ve ailelerinin bize duydukları güven bugün öğrencilerimizin, sayısı yüzleri geçen mezunumuzun ve ailelerinin duyduğu güvenin tohumları oldu.

Bir Montessori Okulu olarak Montessori Yöntemi’nin Türkiye’de tanıtılması konusunda üstlendiğimiz görevi hiç aksatmadan 2003 yılından beri sürdürüyoruz. Ve en önemlisi Maria Montessori’nin adını taşımanın verdiği bilinçle onun dehasının eseri olan eğitim yöntemini ilk günkü ciddiyet ve özenle uygulamaya devam ediyoruz.

2010 Mezuniyet Töreni